Wereldwijde epidemie onder vrouwen?

Wereldwijde epidemie onder vrouwen?

 
Vreemde titel en vraag eigenlijk. Ik heb het dan ook niet zelf bedacht, maar het kwam op in de Lezing van Elizabeth Gilbert afgelopen zaterdag. Weet je niet niet wie dat is, hier meer info over haar. 
 
Zij vertelde over de epidemie bij vrouwen wereldwijd, het maakt niet uit in welke laag van de bevolking, rijk, arm, oud, jong overal is het aanwezig. Waar heb ik het dan over? Geen ziekte of iets, maar simpelweg Angst! Heel veel vrouwen over de hele wereld zijn zo angstig. We zijn zo ver gekomen de laatste eeuwen, zo hard geknokt om te komen waar we nu staan (vooral in de westerse wereld), maar we gaan gebukt onder angst. (Let wel ik praat nu in algemeenheden) Ik vond het heel erg herkenbaar wat ze zei. 
 
Zij roept op tot een revolutie, een revolutie om over deze angst heen te komen. En dan kan al door te gaan leven naar 1 simpel woord: RELAX! Een Epic Lifechanger! Tja, dat klinkt simpel, maar zo simpel is het niet. Wij vrouwen leven in een wereld die niet altijd even veilig is voor ons of voor onze dochters/kinderen. Dus angst, ja die is wel aanwezig. Het is alleen een keuze of je je erdoor wilt laten leiden? Persoonlijk heb ik ervaren dat angst geen goede leidraad is, maar je juist stil laat staan.
 
Ons brein
Hoe komt dat dan? Even een stukje theorie. Nee, ik zal het je niet te moeilijk maken, maar een beetje uitleg is wel handig. We hebben 3 soorten hersenen in ons hoofd, de één ouder dan de andere. De meest oude is ons reptielenbrein. Deze is heel ouderwets en houdt zich alleen maar bezig met zich veilig voelen, eten, drinken, seks - oftewel alles wat we nodig hebben om te overleven. Komt er maar iets op je pad dat nieuw is, spannend is, eng is dan zegt de reptiel in jou: ‘nop, dit gaan we niet doen. Doe je het wel gaan we waarschijnlijk dood’. Die doet alles om je tegen te houden. De kunst voor de andere 2 onderdelen van je brein is, om niet het gevecht aan te gaan, want dat verlies je. Nee, het brein is er niet voor niets, accepteer dat, maar zeg: ‘ik weet dat je er bent, dank je wel dat je mij veilig wilt houden, maar het is goed, dit is veilig en dit gaan we doen’. En ga het dan ook doen.
 
Relax
Wat heb je daarvoor nodig? Wat kun je doen om te kunnen relaxen en te weten ‘it’s all gonna be allright’. 3 stappen kun je hiervoor zetten (dit komt uit de lezing).
 
  1. Prioriteiten: wat wil jij opgeven, om relaxed te kunnen leven? Wie of wat heeft jouw prioriteit, waar gaat jouw kostbare tijd naar toe? Wat wil jij laten, om te kunnen leven en doen waar jij blij van wordt? 
  2. Grenzen: als jij je prioriteiten hebt, dan ga je grenzen stellen. Om de dingen en mensen, die jij van belang vindt leg je een cirkel, die zijn sacraal (heilig), geef je daarmee aan. En de eerste om wie je een cirkel legt, ben jij zelf! Dan kijk je naar de mensen om je heen, je passies, je creativiteit. Naar alles wat in zo’n cirkel zit, gaat jouw tijd, jouw volle 100%. De rest? Niet van belang - I DON’T CARE. (Natuurlijk doe je wel de dingen die je moet doen, maar je werk kan ook 50% van jou krijgen bijvoorbeeld - niemand die het merkt)
 
Als je kijkt naar een kudde paarden is er altijd een Alpha-merrie. Deze herken je direct. Waaraan? Zij is het meest kalm en als er maar iets is, kijkt iedereen naar haar om te zien of en hoe ze moeten reageren. Is zij rustig, is de rest ook rustig. Zij wordt alleen maar benaderd met haar toestemming en alleen behandeld met respect. Ha, dat is een mooie, wil ik ook.
Wie heeft er in een ruimte de meeste kracht/macht? Dat is degene die het kalmst is. Dat kan alleen maar als jij bewust je prioriteiten en je grenzen stelt. Dus trek om jezelf en wat voor jou echt van belang is een Sacred Circle.
 
  1. Mystiek: de directe verbinding met het hogere, the divine, het eeuwige, het universum. Dit heb je nodig om te kunnen relaxen. Het heeft geen zin om alles onder controle te willen houden, controle bestaat niet. Pijn en problemen gaan echt niet voorbij als je alles wilt controleren. De wereld draait echt door, zonder dat jij alles controleert. Jij maakt deel uit van het grote geheel, wat ik het universum noem. Vertrouw daarop, weet dat zonder jouw controle alles doorgaat geef je over en vertrouw vanuit het diepste van je ziel. Ik heb het ervaren, dan komt het goed, misschien anders dan je dacht (te willen), maar dat is goed. 
 
De basis van het woord WORRY in het Engels betekent vertaalt jezelf ophangen/kelen. Deze strop kun je er alleen zelf afhalen. Leg het om je heen als een Circle, zie het als Sacred en it’s all gonna be allright.
 
Egoistisch of niet?
Is dit egoïsme? Eerst goed voor jezelf zorgen en voor de personen en dingen die je liefhebt en verder zeggen dat het je niets kan schelen? Egoisme heeft in het Chinees 2 vertalingen: doen wat goed is voor jezelf en doen wat een ander schaadt. Dat zijn 2 verschillende dingen. Het eerste is natuur. Kijk naar de natuur, die doet wat goed is voor haar. De bomen laten de bladeren gaan, anders overleven ze de winter niet. Doen wat goed is voor jou, dat is natuur. Zorg jij goed voor jezelf, dan kun je je ook nuttig maken, helpen en creëren wat jij in de wereld wilt zetten. Dus egoïstisch, nee juist niet. Volg de natuur, volg je eigen natuur en dan IT’S ALL GONNA BE ALLRIGHT!
 
Na tien jaar bewust bezig te zijn met het divine, leg ik nu mijn vertrouwen in het universum en weet vanuit het diepst van mijn ziel dat het goedkomt. De Maan is mijn leidraad, gids hierin. Zelfs deze lezing kwam zomaar op mijn pad. Ik wist niet dat ze naar Nederland kwam voor een boekpromotie en een lezing. Afgelopen vrijdag bood iemand de kaarten aan en ik reageerde erop. Ik was alleen dit weekend, liet het heerlijk op mij afkomen, wist niet wat ik ging doen en et voilà ik zat zaterdagmiddag in Tivoli Utrecht. Geen zorgen, vertrouwen en dan komen de mooiste dingen op je pad.
 
Magische Maangroet,
Rilana
 
Leef in de Flow van de Maan
 
Ps. Wil jij ook relaxed vanuit jouw eigen natuur kunnen leven? Doe dan mee aan de Try-out van de Lifechanger die aanstaande donkere maan begint, Magisch Maanleven. Er zijn nog 2 van de 4 plekken over. Voor meer info of aanmelding kijk hier
 
 
 
 
 

Date

23 September 2019

Tags

overleven, ontspannen, natuurlijke cyclus, bewust leven, Leef in de flow van de Maan
© 2018 Rilana Altena

Please publish modules in offcanvas position.