Donkere Maan ~ 8 manieren om je monkeymind tot rust te brengen

Donkere Maan ~ 8 manieren om je monkeymind tot rust te brengen

 
Het is vandaag Donkere Maan, de tijd van rust. Ik merk dat ik moeilijk aan die rust toekom. Dat ik onbewust steeds maar doorga. Dat zie ik bij veel vrouwen om mij heen. Alsmaar doorgaan, werken, huishouden, eventueel zorgen voor kinderen en/of (samen met) partner, jezelf vergeten, aan jezelf voorbij lopen. Soms weet je niet eens hoe je met de auto thuis bent gekomen vanuit je werk. 
 
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mij doet het geen goed!
 
 
Bewust het ritme van de Maan volgen
 
Wat mij wel goed doet, is bewust mijn eigen ritme volgen. Het leven volgens de Flow van de Maan helpt hierbij. Na de drukke tijd van de volle maan en het reflecteren bij de afnemende maan, komt de rust onder de donkere maan. Rust in je leven, maar vooral rust in je hoofd. Dat is nog wel een dingetje. Hoe breng je je monkeymind tot rust? Hoe kalmeer je het aapje wat in je hoofd loopt rond te springen? Soms handig, maar ook heel erg vermoeiend en druk. Ik doe daar de volgende dingen voor:
 
  1. Twee minuten niets doen. Alleen maar je ogen sluiten. Eventueel zou je je aandacht op je ademhaling kunnen richten, dan word je niet afgeleid door je gedachten.
  2. Tel voor 5 minuten je ademhaling, zoveel tellen in, zoveel tellen uit. Om extra tot rust te komen zou je 4 tellen inademen, 7 tellen vasthouden en 8 tellen uitademen. Dit is een stimulans voor de zenuw die je tot rust brengt.
  3. Eet al je maaltijden met aandacht. Richt je volle aandacht op het kauwen van je voedsel. Je eet dan bewuster en proeft het ook beter.
  4. Wees stil en luister naar je omgeving. Het is nooit helemaal stil.
  5. Knijpen; knijp in je handen, hierdoor voel je de sensaties in je lichaam en kom je uit je hoofd. Je voelt je lichaam bewust.
  6. Doe automatische dingen heel bewust, met aandacht. Bijvoorbeeld je tanden poetsen, je handen wassen, aankleden, de hond uitlaten.
  7. Raak iets aan, voel het bewust. Een plant, of het kussen dat op de bank ligt. Je kan ook een Japanse ontspanningstechniek doen, 30 seconden drukken met duim en wijsvinger op elk van je vingers en herhalen bij je andere hand. 
  8. Neem waar in het hier en nu. Zie, hoor, proef, voel, ervaar, maar geef er geen mening over, interpreteer het niet. Ervaar alleen maar. 
 
Magische Maangroet,
RIlana
 
Leef in de Flow van de Maan

Date

30 August 2019

Tags

aandacht,, ontspannen, donkere maan, maancyclus, natuurlijk ritme, mediteren, Leef in de flow van de Maan
© 2018 Rilana Altena

Please publish modules in offcanvas position.