Not just survive, but thrive

Not just survive, but thrive

Vandaag is het weer zover. Vanmiddag gaan we naar een feest, waar ik mensen tegen ga komen met wie ik niet omga. Waarvoor ik jaren geleden bewust gekozen heb, omdat het me teveel energie kostte, me kapot maakte om dat wel te blijven doen.
 
Waarom dan mezelf hier toch aan bloot stellen? Waarom toch weer in de energie van deze mensen stappen? Omdat ik mezelf niet weer in de rol van slachtoffer laat drukken. Ik kies ervoor om me niet aan de kant te laten zetten door mensen die mij tot in het diepst van mijn zijn gekwetst hebben. Omdat ik het recht heb om hier ook aanwezig te zijn, omdat de mensen die dit organiseren mij er graag bij willen hebben. Ik claim mijn plek om hierbij aanwezig te zijn, hoe moeilijk dat ook is op momenten, met de steun van mijn lief. 
 
Geen slachtoffer, maar overlever
Ik ben een overlever. Een overlever van mishandeling, verwaarlozing, geweld, aanranding (als kind en volwassene), maar ook van het slachtoffer zijn. 
Ik ben een overlever van PTSS, omdat ik eraan gewerkt heb. Omdat ik lieve mensen om mij heen heb, die mij altijd gesteund hebben, door dik en dun. Omdat ik mijn eigen weg gevonden heb door het dikke moeras van trauma’s en angsten. De maan heeft mij een lichtje gegeven, samen met mijn lief en verschillende therapeuten heb ik de weg naar mezelf gevonden.
 
Ik ben erg nog niet, het is een work in progress. Van slachtoffer naar overlever, van overlever naar een persoon die leeft in voorspoed, blijdschap en vrede met zichzelf. Dat laatste daar ben ik nog niet helemaal. Het komt en gaat, als eb en vloed, als de donkere maan en de volle maan. En dat is ok. Zoals de maan verandert, verander ik mee. Heel ik mezelf steeds meer en daarmee heel ik een klein beetje van de wereld om mij heen.
 
Thrive
Mijn laatste project is daar een prachtig voorbeeld van. Mijn lief zei begin dit jaar:’ga nou eens echt doen waar je blij van wordt en maak je niet zo druk om dat geld’. Dat heb ik gedaan. 21 juni is de release-datum van mijn eigen kaartendeck, de Maanmagische Orakelkaarten. Ze zijn zoooo mooi geworden. De teksten en haiku’s die ik geschreven heb, zijn me gegeven door de maan en het universum. Wie weet waar dit allemaal nog toe gaat leiden? Ik thrive en geniet er met volle teugen van.
 
Magische Maangroet,
Rilana
 
Leef in de Flow van de Maan
 
Ps. Wil je meer zien/weten of ondersteunen van/bij het kaartendeck, kijk op Maanmagie

Date

08 June 2019

Tags

happylife, loslaten, leven, overleven, Leef in de flow van de Maan, thrive
© 2018 Rilana Altena

Please publish modules in offcanvas position.